KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Organizacja

ORGANIZACJA SPECJALNEGO OŚRODKA SZKOLNO – WYCHOWAWCZEGO

Specjalny Ośrodek Szkolno - Wychowawczy w Piotrkowie Trybunalskim przeznaczony jest dla dzieci i młodzieży niepełnosprawnej intelektualnie w stopniu lekkim, umiarkowanym, znacznym oraz ze sprzężonymi niepełnosprawnościami.

Podstawową formą organizacyjną pracy z wychowankami w Ośrodku jest grupa wychowawcza.

W skład Ośrodka wchodzą szkoły:

  • Szkoła Podstawowa nr 1 w Piotrkowie Trybunalskim o strukturze organizacyjnej klas I – VI,
  • Szkoła Podstawowa nr 17 im. Janusza Korczaka w Piotrkowie Trybunalskim o strukturze organizacyjnej klas - I – VI,
  • Gimnazjum nr 6 w Piotrkowie Trybunalskim o strukturze organizacyjnej klas I – III,
  • Szkoła Przysposabiająca do Pracy o trzyletnim cyklu nauczania,

Przy Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym funkcjonują:

  • grupy rewalidacyjno – wychowawcze,
  • wczesne wspomaganie rozwoju dzieci.

W skład Zespołu Kierowniczego Ośrodka wchodzą :

  • Dyrektor Ośrodka,
  • Wicedyrektor Ośrodka ds. Szkoły Podstawowej nr 1 i Szkoły Podstawowej nr 17,
  • Wicedyrektor Ośrodka ds. Gimnazjum nr 6 i Szkoły Przysposabiającej do Pracy,
  • Kierownik Ośrodka ds. Opiekuńczo - Wychowawczych,
  • Główna Księgowa,
  • Kierownik Gospodarczy.
Podmiot udostępniający informację:
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Piotrkowie Trybunalskim
odpowiada: Beata Kaźmierska
data: 21-06-2015
wytworzył: Gabriela Burzyńska
data: 21-06-2015
data: 21-06-2015
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 22-10-2009 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 1005