KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Informacje nieudostępnione

INFORMACJE NIEUDOSTĘPNIONE NA STRONIE BIULETYNU INFORMACJI PUBLICZNEJ SPECJALNEGO OŚRODKA SZKOLNO WYCHOWAWCZEGO W PIOTRKOWIE TRYBUNALSKIM

Informacje publiczne, które nie zostały udostępniona na stronie Biuletynu Informacji Publicznej Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Piotrkowie Trybunalskim, udostępniane są na zasadach określonych w ustawie z dnia 6 września 2001 roku o dostępie do informacji publicznej.

Udostępnianie informacji publicznych, które nie zostały opublikowane w Biuletynie Informacji Publicznej placówki, odbywa się poprzez złożenie „Wniosku o udostępnienie informacji publicznej” w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym w Piotrkowie Trybunalskim. Oznacza to również, że nie ma możliwości otrzymania informacji na wniosek, jeżeli znajduje się ona w Biuletynie Informacji Publicznej Ośrodka.

Informacje, które mogą być udostępnione niezwłocznie, są udostępniane w formie ustnej lub pisemnej bez pisemnego wniosku.

Udostępnianie informacji publicznej na wniosek następuje bez zbędnej zwłoki, nie później niż w terminie 14 dni od dnia złożenia wniosku.

Wniosek o udostępnienie informacjo publicznej można złożyć osobiście, telefonicznie, pisemnie, e-mailem, faksem luz za pomocą ePUAP.

Dostęp do informacji publicznej jest bezpłatny.

Podmiot udostępniający informację:
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Piotrkowie Trybunalskim
data: 21-06-2015
wytworzył: Gabriela Burzyńska
data: 21-06-2015
data: 21-06-2015
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 18-10-2009 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 764